Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna


Frida Nilsson Keramik

Mitt signum skulle jag säga, är de handdrejade kopparna för te och kaffe. Jag drejar dem med en tunn kant, som är skön att lägga läppen mot och dricka ur. Jag vill att du ska uppleva att det varit en hand med hela vägen i processen.

 Ränderna från drejningen som man anar längs koppens form, spår av handen i de små detaljerna och linjerna. Handdragen hänkel (handtag) som är skönt att hålla i, då den ju är gjord för en hand, av en hand.

Lera är inte likt något annat…Det är en ständig utmaning att försöka behärska ett material som har sin egen vilja. 

Varje dag i ateljén lär jag mig något nytt av leran. Tålamod, envishet och noggrannhet krävs.

~

Jag började studera keramik 1997, men möjligheten att satsa fullt ut i egen verkstad kom inte på allvar förrän 2018. En längtan hade grott i mig länge, att få styra och arbeta själv med mina egna produkter i keramik. Formge, tillverka och styra hela processen själv. Hela vägen.

     

Jag heter Frida och står bakom och driver Frida Nilsson Keramik. Alla delar i den kaffekopp som du håller i din hand kommer från mig. Från knådandet av lerklösen till drejningen av koppens alla små detaljer, till hänkelns mjuka form. Glaseringen av koppen, utförande och utseendet.

Jag arbetar i egen keramikateljé med formgivning och tillverkning av drejad keramik med fokus på det dukade bordet. Samarbetar med företag som efterfrågar handgjorda, unika keramikföremål i mindre serier.

1997- 1999 Drejarutbildning, Grebbestads folkhögskola

1999- 2003 Keramisk formgivning, Capellagården Öland, Carl Malmstens skola för gestaltande arbete

2001 Uppstart eget företag med småskalig tillverkning av egen keramik

2003- 2018 Arbetar med keramik i Höganäs. Som drejare på Höganäs Saltglaserat. Kursledare och verkstadsansvarig på Keramiskt Center. Produktion av keramik, Höganäsgruppen.

2019- Drejar på heltid i egen ateljé. Säljer handgjord keramik via webshop, ateljébutik och några utvalda återförsäljare.

~

Vill du komma i kontakt med mig? All kontaktinformation finner du i sidfoten nedan, du når mig enklast via mail!